ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Съюз за Пловдив не подкрепи вдигането на такса смет

Съветниците от партията поискаха реформа на методологията за таксообразуване

Йордан Иванов от Демократична България: Ако г-н Димитров беше казал, че ще увеличава местните данъци и такси, нямаше да стане кмет

Групата на Съюз за Пловдив, партньор на ГЕРБ в местния парламент, не подкрепи предложението за увеличението на такса „битови отпадъци” на днешната сесия. Съветниците от групата се мотивираха с това, че след последното им увеличение качеството на услугата не се е променило и поискаха реформиране на методологията за таксообразуване.

„Таксите не трябва да бъдат пипани”, подчерта Евелин Парасков. Промените така или бяха приети и без гласовете на съветниците от Съюз за Пловдив, които са част от мнозинството в ОбС.

Йордан Иванов от Демократична България заяви, че днешното увеличение на местните данъци и такси ще увеличи съвсем леко приходите в общинската хазна, но за сметка на събираемостта.

„Ако г-н Димитров беше казал в предизборната кампания, че ще увеличава местните данъци и такси, нямаше да стане кмет”, каза Иванов.

„ Местните данъци и такси, които бяха увеличени днес, не са вдигани от седем години. А виждате, че гражданите в Пловдив станаха много повече. Искаме да е чисто. Тези пари остават тук, както е с данък придобиване и данък туризъм”, обясни след гласуването градоначалникът Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. 120 милона, които ще изплащат следващите кметове! Ами ако и те теглят такива заеми? Кой ще ги плаща? Поинтересувайте се за американският град Денвър, който беше задлъжнял по подобен начин!

  2. ХАхахаха лъжлив гьонсурат гербав, щяло да бъде чисто, Пловдив е мега кенеф ве селски хитреци нещастни – и преди и сега и догодина пак ще си е същата кочина, на вас капацитета и визията за „чисто“ ви е на степен -9 от 6 възможни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина